Laos

Hoofdstad Vientiane
Aantal inwoners 5635967
Regio Azië
Munteenheid Kip (LAK)

Meer informatie over Laos

Dag 57 Phonsavan, Plain of Jars

25-10-2009

We hebben heerlijk geslapen vannacht. Lekker fris hier dus we konden goed onder de dekens kruipen.

Vanochtend ontbeten bij het restaurantje naast het hotel. 2 stokboordjes en bananen besteld, zodat we banaan op stokbrood konden eten. Lekker en goedkoop :).

Om 9 uur werden we opgepikt door onze chauffeur. Er kwamen nog 3 mensen bij, een kleine groep dus, dat is fijn.

Na een korte stop om onze “permission” op te halen gingen we naar de eerste site van de plain of jars. Dit is ook meteen de grootste, met tussen de 200 en 300 potten.

De potten lagen verspreid over een redelijk gebied, sommige waren nog goed intact en anderen waren al uiteengevallen. Maar het was een mooi en bijzonder gezicht, het viel zeker niet tegen.

Er was 1 pot waar de originele deksel nog op zat. Soms zag je nog een kapotte deksel op de grond liggen die vroeger op een pot heeft gezeten.

We hebben lekker veel foto’s gemaakt en gedwaald tussen de potten. Er was ook nog een grot en een leuke route over een heuvel, zodat je een mooi uitzicht had. Sowieso zitten we hier in een heel erg mooi gebied. Prachtige heuvels, rijstvelden, rode grond, bossen, etc. Heel mooi.

De 2e site lag verder weg. Het bestond uit twee delen, één deel in het bos, waar ook de hoogste pot stond, en een ander deel op een heuvel. Ook deze waren mooi en vooral die op de heuvel waren erg fotogeniek. Op de achtergrond zag je de andere heuvels en de mooie blauwe lucht met witte wolken.

Bij de 3e site gingen we eerst even lunchen. We hielden het kort, zodat we de andere (grotere) groepen voorbleven. Als je er alleen bent is het veel mooier en kan je betere foto’s maken.

Het was een stukje lopen naar de 3e site. Over een brug, door wat velden en over twee trappetjes. De uizichten waren hier ook weer super mooi. Echt fijn om even in de natuur te zijn en niet in een stad te zitten.

We waren helemaal alleen met onze kleine groep bij de 3e site. Hier hebben we lekker rondgedwaald en weer veel foto’s gemaakt. Ook maakten we vaak een foto van ons samen door een pot als statief te gebruiken en de zelftimer van de camera te gebruiken.

Op de terugweg ook nog een whiskey brouwerij en oude Russische tank bezocht. Maar die waren beide niet zo boeiend.

In het landschap zag je soms hele grote kraters, dit waren oude bom kraters. Bij de sites mocht je ook alleen tussen de witte lijnen lopen, omdat er in de rest van het gebied nog oude bommen/mijnen kunnen liggen. Er zijn hier in Laos al veel mensen aan dood gegaan of gewond geraakt. In het centrum van het stadje is ook een informatie centrum over de oorlog en alle munitie die er nog ligt.

Al met al, een hele mooie indrukwekkende dag. De Plain of Jars was echt mooi om te zien. Ik ben blij dat we hier heen zijn gegaan.

Morgen op naar Vietnam, dan zit Laos er al weer voor ons op. We vragen ons wel af of we langer in Laos hadden moeten blijven, het is wel mooi hier. Maar Luang Prabang lag niet echt op de route, en ViengViang (Vang Vieng) blijkt een kleine stadje met alleen dronken Engelsen die komen tuben op de rivier. Gelukkig overgeslagen. Misschien komen we ooit nog eens terug in Laos om meer te bekijken.<< Vorige: Dag 56 Vientiane to Phonsavan | >> Volgende: Dag 58 Laos to Vietnam (Hanoi)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's