Vietnam

Hoofdstad Hanoi
Aantal inwoners 79939014
Regio Azië
Munteenheid Dong (VND)

Meer informatie over Vietnam

Dag 65 Ho Chi Minh City

02-11-2009

Vandaag gingen we sightseeing doen in Ho Chi Minh City. We hadden een leuke route uitgestippeld en gingen lopen richting het presidentieel paleis. We zijn er niet ingegaan, alleen even van buiten bekeken. In de tuin stond nog een vliegtuig uit de oorlog en een paar tanks.

Waar we wel echt heen gingen was het War Remnants Museum. Dit museum had heel veel foto’s over de oorlog in Vietnam. Erg indrukwekkend maar ook gruwelijk. Veel misvormde mensen door de chemicaliën en bommen.

In de tuin van dit museum stonden ook nog vliegtuigen, helikopters en tanks van de US Army. Souvenirs uit de oorlog zegmaar.

Om 12 uur ging het museum dicht en werden we eruit gezet. Gelukkig hadden we net alles gezien. We liepen richting de kathedraal en ondertussen hielden we onze ogen open voor een lekkere lunch (stokbrood standje). Na een tijdje zoeken vonden we eindelijk een vrouwtje dat stokbrood en smeerkaas had. Gelukkig maar. Lekker smeerkaas en een beetje sla. Smaakte goed. Coca Cola erbij gekocht en we hadden een goede lunch.

De kerk was niet open, maar de buitenkant was ook mooi om te zien. Vooral in een land als Vietnam, waar je zo’n kerk niet verwacht.

Naast de kerk was het oude postkantoor. Hier hebben we ook even binnengegluurd. Erg mooi gebouw, het leek een beetje op een station. Op de muur stonden nog oude schilderingen met een kaart van Vietnam / Ho Chi Minh City.

We liepen verder richting het Diamond Center. Dit was een groot kantoor gebouw met daarin een winkelcentrum, bowlingbaan en bioscoop. Het winkelcentrum was een beetje zoals de Bijenkorf in Nederland. De bioscoop was helaas niet veel soeps, drie onbekende Engelse films. Jammer, we hadden wel zin in een filmpje morgen.

Na het winkelcentrum liepen we richting een ander plein, waar ook het Opera House stond. Ondertussen kwamen er vaak politie motoren langs die een tourbuss begeleide. In de bussen zaten deelnemers aan de Asia Indoor Games. Leuk als de stad een beetje leeft en er wat gebeurd.

Op het andere plein voor het opera house ook even lekker gezeten. Vanaf daar weer rustig richting het hotel gelopen. Ondertussen nog heel wat shops en een winkelcentrum ingegaan.

’s Avonds gegeten in het park waar het erg gezellig is. Mooi verlicht etc voor de Asia Indoor Games. Er zijn food stalls en ik heb verschillende dingen geprobeerd. Margot kon helaas niks lekkers vinden, omdat er overal wel vlees of vis in zat. Vegetarisch is niet echt makkelijk hier.

Toetje hebben we genomen bij Kim’s Cafe in De Tham straat. Een heerlijk bord vol met fruit. Dat voelde goed!

Daarna weer even gaan shoppen en nog verder naar korte broeken gekeken voor Margot. Uiteindelijk één gevonden voor 170.000 Dong. Dat is iets minder dan 10 dollar. Leuke korte broek van Abercrombie.

Op de hotelkamer lekker geinternet, reisverslagje geschreven en tv gekeken (amazing race season 14? die in NL waren). Leuk om te zien.

Nu gaan we lekker slapen (22.15).<< Vorige: Dag 64 Hanoi to Ho Chi Minh City | >> Volgende: Dag 66 Ho Chi Minh City

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's