Vietnam

Hoofdstad Hanoi
Aantal inwoners 79939014
Regio Azië
Munteenheid Dong (VND)

Meer informatie over Vietnam

Dag 66 Ho Chi Minh City

03-11-2009

We hebben heerlijk uitgeslapen tot na 8en. Dat is ook wel eens lekker. Met nog geen concrete plannen zou vandaag een relaxt dagje worden.

Na een lekker ontbijtje bij ons vaste vrouwtje gingen we eerst even wat dingen regelen, zoals ons tripje naar de Chu Chi tunnels morgen (7 dollar) en de bus naar Phnom Phen (10 dollar) overmorgen.

Daarna gingen we naar een shopping mall hier vlakbij waar ze vooral electronica hadden. Een soort Mediamarkt. Leuk om even naar de mooie camera’s, laptops en LCD TVs te gapen.

We wilden doorlopen naar de rivier die door de stad stroomt. Via een behoorlijke tocht kwamen we uiteindelijk bij een pleintje bij de rivier, maar je had er geen uitzicht over de rivier. Om daar te komen moest je nog een drukke weg over. Onderweg hadden we wel al een lekker stokbroodje voor de lunch gekocht, dus daar hoefden we gelukkig niet meer naar te zoeken. Op het pleintje voor de rivier hebben we dat even opgepeuzeld.

Daarna liepen we richting het presidentieel paleis, maar eerst keken we nog even bij de bioscoop in het Diamond Plaza. We wilden naar Surrogates, in de high tech mall had ik er een trailer van gezien en het zag er nog wel ok uit. De film van 15.50 kwam goed uit, dan hadden we genoeg tijd om eerst het paleis te bekijken.

Het paleis was erg mooi. Het was een modern gebouw, maar wel vaak klassiek ingericht, zoals je bij een paleis verwacht. Je kon vrij rondlopen maar de meeste kamers kon je alleen van de buitenkant bekijken. Het paleis wordt niet meer gebruikt.

Op de bovenste verdieping hebben we even gezeten en wat gedronken. Er stond ook nog een helicopter op het dak. In de tuin van het paleis stonden twee tanks (van hetzelfde model als de tank die daar door het hek kwam rijden (was historische gebeurtenis en bekende foto)) en een straaljager.

Na het paleis gingen we naar de film (Suggogates in het Diamond Plaza voor 60.000 Dong, dat is minder dan 3 euro). De zaal was erg klein, maar groot genoeg voor een bioscoop en de film was best goed. Het zet je wel weer aan het nadenken, wat als je inderdaad allemaal via een surrogaat persoon leeft.

Terug naar huis gelopen in de drukke spits van Ho Chi Minh City. Niemand anders loopt bijna, iedereen zit op de scooter.

We hebben in onze straat gegeten bij een restaurantje en het was echt heerlijk. Ik had fried rice met ananas en kip. Super super lekker. Heel mijn bord opgegeten. Margot had een pasta salade die ook super lekker was. Totaal 100.000 Dong kwijt.

Verder nog koekjes gekocht voor morgen. We zagen ook nog een grote luchtballon midden voor onze straat. Erg mooi om te zien in het donker als de luchtballon verhit werd. Het was ter ere van de Indoor Asia Games. De ballon zat goed vast met touwen, dus kon nergens heen, behalve tien meter de lucht in.

Het was weer een topdag in Ho Chi Minh City!<< Vorige: Dag 65 Ho Chi Minh City | >> Volgende: Dag 67 Ho Chi Minh City – Cu Chi Tunnels

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's