India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 31 Varkala to Madurai

29-09-2009

Vandaag de bus naar Madurai genomen. Eerst de trein van Varkala naar Trivandrum. Toen we op het station aankwamen vertrok de trein al binnen 5 minuten. Dus kaartje gekocht en naar het perron gehold.

De trein deed er 45 min over en toen waren we in Trivandrum. Het busstation was tegenover het treinstation, maar de juiste bus vinden is nog niet zo makkelijk. Dit keer was het Margot’s beurt en ze heeft heel het busstation afgezocht en geïnformeerd naar de juiste bus, terwijl ik op de tassen lette.

De bus vertrok uiteindelijk om 10.30 en we kwamen rond 7 uur aan. Langer dan verwacht, maar de bus was best comfortabel. Er werden wel continu Bollywood filmsstukjes en muzieknummers gespeeld op de tv. Soms grappig, maar vaak erg treurig slecht.

Er zat zelfs één bollywood muziekclip bij die in Nederland was opgenomen. Het begon in een typisch Nederlandse straat, met brievenbussen en verschillende deuren. Ik vond het er al zo Nederlands uitzien. Later stonden ze nog te zingen en te dansen in de tulpenvelden en op de achtergrond zag je zelfs een NS trein voorbij gaan. Ook zag je molens en kwamen ze nog bij kinderdijk. Erg grappig om dat te zien terwijl je in India in de bus zit.

De hotels in Madurai zijn weer een beetje prut. We zitten in een straat met heel veel hotels, maar veel zaten vol en hadden alleen nog een dure AC kamer te huur. Uiteindelijk uitgekomen bij Hotel Grand Central met een kamer van 265rp! Erg weinig, de kamer stinkt wel nog een beetje naar rook en de badkamer is in jaren niet schoongemaakt. Verder gaat het wel, het bed voelde niet dampig aan. Wel is het gehorig en het hotel zit vol Indiërs. Die zijn nogal luidruchtig, laten hun deur gewoon openstaan, zitten met z’n alle zaken te doen in het hotel, papieren op bed enzo. Erg vreemd. Ik vraag me af wat al die mensen hier doen, toeristen zoals wij zijn het niet!

Omdat we nog geen avondeten hadden gehad, hebben we het eerste de beste restaurant genomen wat we zagen. Het was New College House, een echte lokale Indiase tent. Ik had een Thali en Margot een soepje, best lekker en goed. Ook goedkoop! Margot had ook nog een Chai, dat doen ze hier erg leuk, de thee en melk komen in aparte bakjes. Ze gieten het dan een aantal maal over, zo mixt het en koelt het meteen af.

Ook hebben we een kleine wijziging in de reisplannen gemaakt. Een mannetje van het hotel gaf ons Kodaikanal als tip mee. Toen ik hier even later eens naar ging kijken bleek dit een leuk hill station te zijn, 3 uur vanaf hier. Omdat we de grote steden toch niet zo aantrekkelijk vinden, hebben we besloten daar heen te gaan. Na even het weer en de temperatuur gechecked te hebben op internet. In de LP stond dat her er tussen de 8 en 20 graden kon zijn.

Het lijkt ons daar erg mooi, met mooie natuur en bossen, wandelen en watervallen.


<< Vorige: Dag 30 Varkala | >> Volgende: Dag 32 Madurai

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's