Thailand

Hoofdstad Bangkok
Aantal inwoners 61797751
Regio Azië
Munteenheid Baht (THB)

Meer informatie over Thailand

Dag 82 Koh Chang

19-11-2009

Vandaag zijn we wezen snorkelen. Om kwart over 8 werden we opgehaald met een pickup, het was een flink stuk rijden naar het zuidelijke deel van het eiland. De weg zat vol bochten en heuvels en dalen, soms leek het wel een achtbaan.

Bij de pier aangekomen moesten we nog een stuk lopen richting de boot. Een deel van de pier stond onder water, het was vloed. ’s Avonds toen we terugkwamen stond het niet meer onderwater.

Het duurde lang voor de boot eindelijk vertrok en het was ook 1,5 uur varen naar de eerste plek waar we konden snorkelen. De eilandjes waar we gingen snorkelen waren in de buurt van Koh Klum.

Eerst bij een soort rotseiland, veel mooie visjes en koraal gezien. Toen we weer aan boord gingen konden we lunchen, rijst met omelet en een sausje met kip. Simpel, maar het smaakte goed. Toe kregen we nog lekker fruit, watermeloen en ananas! Dat is echt heerlijk na het snorkelen.

Het tweede snorkelpunt was bij een strand met mooi wit zand en helder water. Ook hier weer veel vissen gezien en ook onderwater foto’s gemaakt met de onderwater camera. Hopelijk zijn die goed gelukt!

De derde stop was ook weer vlakbij. Weer bij een rotsig eiland. Het koraal was hier wel super mooi en ook hier zaten mooie visjes. De vissen werden ook gevoerd met brood, daar kwamen echt honderden mooie vissen op af. Ik kreeg ook een stuk brood om te voeren en de vissen hapte het zo uit mijn hand, een raar gevoel. Ik kreeg ook nog een vis in mijn hand om vast te houden, de eerste keer sprong hij er weer af en de tweede keer liet ik hem weer netjes gaan om verder te zwemmen.

Echt heel erg leuk om tussen zoveel mooie visjes te zwemmen.

De 4e en laatste stop was Koh Wai, ook wel Hawai gegrapt door de jongens van de boot die in een vrolijke stemming waren. Het was een eiland met wat hutjes waar je kon overnachten, maar het strand was niet zo heel mooi en de zee was een beetje troebel. Op het strand lag veel vuil.

Hier hebben we even in zee gezwommen en gezeten op een strandstoel. Helaas werd ik wel nog gebeten door iets, waarschijnlijk een kwal, maar het zag er uit als een blaadje. Grote wit/rode plek op mijn rechter bovenarm.

De snorkeltrip was een succes. Mooie dingen gezien en er werd goed voor ons gezorgd met lekker eten. Terug weer in een pickup op naar het hotel.

Bij het hotel hebben we lekker gedoucht, dat was wel nodig. Onze haren waren heel stug van al het zeewater.

Daarna gegeten op het strand bij Apple’s (270 Baht). Kipburger en heerlijke banana chocolade shake. Lekker, maar niet zo lekker als het eten van gisteren, die staat nog op nummer één.

Net even uitgezocht wat we nog meer willen doen hier, we willen nog naar een waterval, maar de entree voor het park is 400 baht pp! Echt heel veel voor als je alleen 600 meter het park in wil voor een waterval voor een uurtje. Beetje jammer. Dus dat doen we waarschijnlijk niet.<< Vorige: Dag 81 Koh Chang | >> Volgende: Dag 83 Koh Chang

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's