India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 45 Pudicherry, Museum en pakket versturen

13-10-2009

Vanochtend was het mijn beurt om een vers gebakken stokbrood te halen. Het was een aardige wandeling naar de bakkerij en terug. Zelfs om 8 uur ’s ochtends is het hier al goed warm en was mijn rug drijfnat van het zweet.

Bij de bakkerij zag ik dat deze dicht zou zijn op 16 en 17 okt wegens Diwali. We willen nog een pakket versturen naar Nederland met daarin de souvenirs en reisgidsen die we niet meer gaan gebruiken, maar dan moet het postkantoor wel open zijn! Met de kans dat deze 16, 17 en ook zondag gesloten zou zijn, besloten we maar vandaag het pakket te gaan regelen. Morgen vertrekken we namelijk naar Malamampuram, dat is een kleiner plaatsje met een kleiner postkantoor waar ze misschien geen pakketten kunnen versturen?

Voor we naar het museum van Pudicherry gingen eerst nog wat pagina’s uit de reisgids gekopieerd die we nog nodig zouden hebben, maar 1rp per kopie! Echt belachelijk goedkoop.

Daarna alvast naar het postkantoor gegaan om te vragen hoe we een pakket moeten versturen. Het was echt weer absurd druk bij het postkantoor. Overal is het druk, er zijn gewoon te veel mensen. Je komt er echt niet lekker tussen om rustig een vraag te stellen.
Gelukkig zagen we buiten een medewerker van het postkantoor waar we het aan vroegen. Hij ging het binnen navragen en kwam met het antwoord dat er op 5 min lopen een parcel service was. Mooi! Daar gingen we later dan kijken.

Toen naar het museum. De entree was maar 2rs p.p. Echt niks. Het museum was vrij klein, de stroom deed het ook niet. Er waren oude munten, stenen en foto’s van opgravingen in de buurt. Het pronkstuk (een riksja die vroeger werd voortgetrokken door een mens) was helaas in repair.

Na het museum even in het park gezeten. Er kwam weer een hele grote schoolklas, dit keer met allemaal jongens, ze gingen in het park buiten spelen. Grappig om te zien, allemaal netjes in uniform weer.

Daarna zijn we even gaan drinken bij Le Café aan het strand. Lekkere banana lassie, maar je kon er niet heel relaxt zitten, dus we hebben er niet geluncht.

Voor we gingen lunchen zijn we even naar het parcel center gelopen om te vragen hoe het zit met pakketjes versturen. Er was 1 man die dat allemaal deed, hij zei dat het nu nog kon, maar om 1 uur ging hij lunchen. Anders zou het mogen nog kunnen. Het was kwart over 12, dus we vonden dat het dan nu meteen maar moest. We namen de riksja om onze spullen op te halen. We moesten ze in een bak doen en die werd gewogen. Totaal 3kg, plus 1kg voor het pakket en we moesten 1250rp betalen.

We konden verder niet zien hoe onze spullen werden ingepakt, we moesten het maar geloven. Het zag er betrouwbaar en officieel uit, er lagen ook veel andere pakketten, dus we geloofden het wel. Later konden we terugkomen om het ingepakte pakket te zien.

We gingen lunchen bij Hot Breads, een bakkerij naast Your Daily Bread. Het was er lekker koel binnen door de airco en ik had een chicken bbq sandwich op stokbrood, was goed pittig. We hebben er twee uur gezeten, zodat we weer terug konden naar het post office om ons pakket te zien en het bonnetje te krijgen.

Het pakket was helemaal mooi dichtgenaaid met wit linnen. Leuk om te zien. Het adres was er in grote letters opgeschreven. We kregen zelfs nog 200rs terug, blijkbaar woog het totaal minder dan gedacht. Mooi!

De rest van de middag hebben we op ons balkon gerelaxt en gelezen. We zijn ons al aan het inlezen over het volgende deel van de reis, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja.

Straks gaan we eten bij het Banana Café. Dat was zo lekker en de prijzen waren er normaal. Daar willen we nog wel eens eten.<< Vorige: Dag 44 Pudicherry | >> Volgende: Dag 46 Pudicherry to Mamallapuram

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's