India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 46 Pudicherry to Mamallapuram

14-10-2009

We waren weer vroeg wakker vandaag, zo rond 5 uur, door de moskee die begon te schreeuwen. Daarna een kraai die zijn mond niet kon houden. We hebben niet meer geslapen.

Pas om 9 uur konden we ontbijten. De vrouw van het restaurant kwam net aanrijden toen we al beduusd stonden te kijken omdat het restaurant dicht was. Maar gelukkig konden we er toch terecht, niet voor niks tot 9 uur gewacht.

Lekker ontbeten met thee, stokbrood met suiker, fruit en yoghurt. Hmm lekker.

Daarna hebben we onze tanden gepoetst en zijn we naar het busstation gegaan. We vroegen om de bus naar Mamallapuram, het ene mannetje wees ons naar rechts, maar links stonden ook al mensen naar ons te zwaaien.  We vroegen of ze naar Mamallapuram gingen en ze knikte ja ja ja. Ok wij de bus in.

De bus was een luxere bus, het zou dus wel iets duurder zijn. Maar we konden zitten en hadden plek voor onze bagage, we vonden het dus wel goed.

Toen we bijna de stad uitwaren ging de conducteur kaartjes verkopen, ik zei Mamalapuram, hij zei dat dat 95rp per persoon was. Dat vond ik nogal veel (22rs zou het normale tarief zijn), maar het zal wel. Op het bonnetje dat ik kreeg stond dat ik een kaartje naar Chennai had. Dat was niet de bedoeling! Ik zei dat we naar Mamalapuram moesten en dus daar een kaartje voor wilde. De conducteur zei dat het een directe express bus naar Chennai was. Pfff. En dat terwijl ik de hele tijd Mamalapuram tegen hem zei! Uiteindelijk kregen we wel een kaartje voor Mamalapuram, dat was 65rp p.p. En we zouden er wel stoppen.

De bussen blijven hier maar raar. De conducteurs willen zo veel mogelijk mensen in hun bus en halen je dus zelfs onder valse voorwaarden hun bus in. Beetje jammer.

Bij Mamalapuram werden we er gewoon op de doorgaande weg uitgegooid, niks niet naar het busstation enzo. Hebben wij weer! Gelukkig kwam er meteen een riksja aanrijden die ons naar het hotel bracht. We gingen naar het Lakshmi Hotel, dat zou een zwembed hebben en budget zijn.

Daar aangekomen hadden ze veel verschillende soorten kamers, maar het zwembad bleek helaas leeg en in onderhoud. Wel hadden ze een mooie kamer, met veranda en een eigen hangstoel. Erg relaxt, voor 600rs.

Omdat alle hotels hier zo dicht bij elkaar zitten, in dezelfde straat, besloten we nog even verder te kijken. We kwamen wel veel kamers tegen die goedkoper waren, maar die kamers waren kleiner en hadden niet zo’n fijne plek om buiten te zitten. Uiteindelijk besloten we dus om voor het Lakshmi Hotel te gaan.

Lunchen wilden we bij Moonrackers, maar die zat bomvol. Terwijl alle andere restaurants leeg waren. We hoefden er niet zo nodig bij te zitten, dus we gingen naar het restaurant er tegenover, dit zag er hetzelfde uit en het scheen van een stel broers te zijn. Simpele sandwich gegeten voor weinig (40rs).

Daarna nog even rondgelopen en bookshops bezocht, we hebben nog een hele lading boeken die we al uit hebben en moeten dumpen/inruilen voor nieuwe.

Verder nog even rondgekeken hoeveel het zou kosten om naar de crocodile farm te gaan. Zo’n 500rs. En in de straat is een ander mooi hotel met wel een zwembad, het kost 200rs (om te zwemmen) voor een dag per persoon. Goed te doen dus!

Mamalapuram is erg toeristisch, wat wel fijn is voor het eten, dat is makkelijk hier.

Het strand ligt vol vissersboten en het open riool komt gewoon uit op het strand. Het resultaat is een erg vieze zwarte drap in een kanaal van zand. Bah.

Straks avondeten en morgen gaan we de sights hier bezoeken!

Het eten was niet zo’n succes. We gingen bij een strandtent eten direct aan zee. Het was naast het open riool, maar dat rook je gelukkig vrijwel niet. Maar het eten was erg slecht. Ik had gefrituurde vis, letterlijk. Gewoon 2 visjes in de frituur met kop en staart en die op je bord. Wel patat erbij maar verder niks. Margot had cheese pasta besteld, maar dat was pasta die helemaal rood was van de ketchup, de saus zelf zag je niet meer, de pasta was gewoon rood. Over de pasta zat een mini beetje kaas. Nouja, dat noemen we geen cheese pasta en al helemaal niet hier in een toeristisch gebied. Ze durfden er nog 150rs voor te vragen ook, het was een van de duurdere pastas! Die hebben we teruggestuurd en we hoefden er niet voor te betalen.

Bij Moonrackers heeft Margot nog een soepje genomen.<< Vorige: Dag 45 Pudicherry, Museum en pakket versturen | >> Volgende: Dag 47 Mamallapuram

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's