India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

Dag 47 Mamallapuram

15-10-2009

’s Ochtends heerlijk ontbeten met Porridge (havermout pap) bij een klein restaurantje in de straat. Het was erg lekker en maar 35rs!

Daarna zijn we gaan tandenpoetsen en liepen we naar de sights die hier in Mamallapuram zijn. We begonnen bij een van de bekendste, een grote rots waarin allerlei afbeeldingen waren uitgehakt, waaronder twee grote olifanten. Het was erg mooi en zat vol details.

Met behulp van kopietjes van onze reisgids (de reisgids zat al in het pakket naar huis) zijn we alle uitgehakte rotsen en rotstempels langsgelopen. Het is echt een mooi gebied hier en de rotsformaties liggen goed dicht bij elkaar.

Een ander bekend bouwwerk is de 5 rathas. Dit zijn 5 kleine tempel gebouwen uit rots uitgehakt, plus daarbij nog een Nandi, tijger en olifant uit rots. De entree was 250rs voor buitenlanders, belachelijk duur. Wel mocht je dan ook de shore tempel bekijken. Indiërs betalen maar 10rs.  Dat begint wel weer te irriteren. 250rs voor die tempel was echt te veel, vrijwel alles kon je van de buitenkant ook zien.

Wel kon je alles beklimmen en er lekker omheen lopen, we hebben even op een tempel gezeten en uitgerust. Het is hier echt heel warm, je zweet je kapot.

Na de 5 rathas zijn we de tempel en de vuurtoren op de heuvel gaan bekijken, vanaf daar had je een mooi uitzicht. Daarna kwamen we uit bij een gigantisch grote ronde rots, het was de Butterball, wij noemde het die giant bitterbal.

We hebben er mooie foto’s kunnen maken, zonder andere toeristen er op. Er lopen hier veel ouderen rond en ook veel groepen. Niet onze stijl. Sowieso passen we niet zo goed in het stereotype India bezoeker.

Na onze flinke wandeltocht gingen we lunchen bij Mango Leaf. Maar dat was wederom geen succes! Margot had een lemon lassi (wordt gemaakt met yoghurt) maar die smaakte naar sigaretten, echt vreselijk vies. Die stuurden we weer terug, zij vonden het normaal smaken. De gekken, het was echt heel vies.
Margot had ook nog een fruit met yoghurt besteld. Het bleek helaas de yophurt te zijn die zo vies was. Ook daar smaakte het weer naar sigaretten, echt te vies. We zijn er maar snel weer weggegaan!

Margot’s trek was inmiddels wel vergaan en ze heeft nog een ijsje gekocht.

Thuis hebben we even uitgerust. Er wordt hier inmiddels al veel vuurwerk afgestoken, vooral harde knallen. Overmorgen is het Diwali, en dat schijnt vooral veel vuurwerk te zijn.

Rond half 4 gingen we naar de Shore Tempel. Deze was echt heel mooi en fotogeniek in de ondergaande zon. De zon ging niet in de zee onder, maar juist aan de andere kant. Daardoor kwam de tempel er mooi uit. We hebben er lekker lang gezeten en genoten van de ondergaande zon. Ook nog op moeilijke manieren met de zelfontspanner een foto van ons samen kunnen maken.

’s Avonds gegeten bij Le Yogi, eindelijk een succes! Je kon er lekker op kussens op de grond zitten. Het eten was heel goed, ik had Chicken Momo en Margot had een lekkere salade met o.a. aardappel en appel.

Na het eten nog een potje schaak gespeeld en nog een pannenkoek toe. Super fijn!<< Vorige: Dag 46 Pudicherry to Mamallapuram | >> Volgende: Dag 48 Mamallapuram

Reacties

Er zijn nog geen reacties.