India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 44 Pudicherry

12-10-2009

De tweede ochtend in Pudicherry. Beter geslapen dit keer. Margot ging een Baguette halen en was rond 8 uur terug. Ik had ondertussen de tafel gedekt met een tafelkleed en drinken klaargezet. Van een lege waterfles sneden we een glas om uit te drinken en we hadden een mes geleend.

Het ontbijt was super lekker, een warm vers stokbrood met Nutella. Heerlijk! En dat op ons eigen terrasje. Morgen is het mijn taak om het stokbrood te gaan halen.

Na nog even gerelaxt te hebben op bed namen we de riksja naar de botanische tuin. We hadden een kleedje en boeken meegenomen met het idee daar even te gaan zitten en te lezen. De tuin was redelijk groot, maar niet echt lekker gras om te gaan zitten. Er waren veel verschillende soorten planten en bomen, best ok om doorheen te lopen. Wel zaten er enge rode beesten die we niet konden identificeren.

Toen we weggingen kwamen er nog hele schoolklassen met meisjes het park in. Netjes in de rij achter de juffrouw. Erg leuk om te zien, ze gingen allemaal zwaaien en wij zwaaide terug. Het waren er wel 200 ofzo!

We liepen naar de kerk die vlakbij de tuin was. Even de kerk bekeken, was mooi onderhouden en leek opzich wel op kerken in bijvoorbeeld Mexico. Daarna namen we een taxi naar Le Club, om te lunchen. De riksja rijder reed echter verkeerd, en dat was niet erg, want toen bedachten we opeens dat we ergens anders heen wilde, namelijk kasi k kaski ofzo. Volgens de LP hebben ze daar een European Style Thali, we waren erg benieuwd!

Daar aangekomen bleek het een super relaxte tent te zijn. Beneden hadden ze een leuke winkel met originele handcraft items die je niet op straat tegenkwam. Boven op het dakterras kon je super lekker zitten en lagen er tijdschriften om te lezen. Ik heb daar in een Harvard Business Magazine gelezen, ging over Google. Als lunch had ik een cake die heel lekker was en at ik mee met Margot’s European Thali die ook heerlijk was. De Thali had twee stukken brood (lekker brood, een wonder) en twee heerlijke salades en beleg. Echt een feestje! We hebben er ruim 2 uur gezeten.
In de shop heeft Margot ook nog een spaarpot van leer in de vorm van een olifant gekocht (grote versie 450rs, klein was 300rs). Ziet er erg leuk uit en is een leuk aandenken!

Na deze heerlijke lunch zijn we terug naar onze kamer gegaan om even bij te komen en een soort van siësta te houden, ook al was ik niet moe. Ik heb even gelezen op het dakterras.

’s Middags was ook weer spannend, ik ging namelijk naar de kapper! Mijn haar was te lang, er moest nodig een stuk af. Maar of Indiase kappers dat kunnen met mijn blonde haar? Ik was benieuwd. Ik had al gevraagd aan de Fransman van dit huis waar een kapper zat, en dat vertelde ik tegen de riksja rijder. Die zette ons daar af (en wilde er 40rs voor, absurd, ze vragen hier echt te veel geld voor korte ritjes, 30rs gekregen).

De kapper bleek een bijzondere ervaring. We kwamen binnen door een soort geblindeerde deur in een heel smal kapperszaakje. Er stonden 4 kappersstoelen en een soort van bank voor de wachtende. Ik was vrijwel direct aan de beurt en we lieten de foto zien van hoe mijn haar nog kort was. Het knippen ging snel en zag er best goed uit. Wel was het wat minder geavanceerd dan in Nederland, geen laagjes en dingen, gewoon een stuk er af en klaar. Ook was het helemaal stil bij de kapper, de klant en de kapper praten hier niet met elkaar. Wel stond er een TV aan. Vreemde ervaring. Kosten? Maar 40rs! Dat is 60 /70 cent. Echt bizar weinig.

Na de kapper met laptop naar internet café gegaan. Reisverslagje.nl was kapot en moest even gemaakt worden, dat kon via de laptop en is gelukkig gelukt! Nu kan iedereen Margot’s reisverslagjes weer lezen en de foto’s bekijken.

Het was al donker toen we iets gingen zoeken om avond te eten. Weer bleek alles best duur, of het menu was niet helemaal wat we zochten. Naast La Terrasse was nog het Asia House, die had wel normale prijzen en een super mooie inrichting en zelfs een DJ. Maar de airco stond flink aan en we waren de enige, dat was niet zo prettig. Dus we gingen maar weer naar La Terrasse. Ik had een heerlijke pizza en Margot een salade, ijskoffie en als toetje nog een pannekoek.

Margot voelt zich heel schuldig dat ze meer uitgeeft dan ik, dure souvenir, dure boeken etc. Maar dat maakt mij echt helemaal niks uit. We moeten toch genieten hier? En dat doen we goed. Ze ligt u naast me te slapen, ik ga nog even douchen en tandenpoetsen. Hopelijk houden de mugjes zich koest vannacht!<< Vorige: Dag 43 Pudicherry | >> Volgende: Dag 45 Pudicherry, Museum en pakket versturen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's