India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 43 Pudicherry

11-10-2009

Slecht geslapen vannacht. De geluidsoverlast in onze kamer zonder isolatie viel nog mee, maar toch. Om 5 uur begon de moskee te gillen, daarna nog kort geslapen. Margot ging er rond 6 uur uit en op ons dakterras zitten.

Om 8.30 gingen we ontbijt zoeken, maar dat bleek nog lastig. We wilden een lekker Frans ontbijt, met stokbrood of croissant. Maar de tentjes die al open waren, hadden een hele beperkte menu kaart of waren heel duur, of allebei. Bij 1 tent kon je een croissant krijgen voor 50rp. Ja dag!

Uiteindelijk na veel rondzwerven bij T-Space uitgekomen. Daar hebben we heerlijk ontbeten, ik had een egg sandwich op stokbrood en Margot een ontbijt met yoghurt, fruit en honing en stokbrood. Heerlijk!

Vandaag gingen we de herritage walk doen, met behulp van een kaart die we gisteren hebben gekocht. Helaas was de kaart niet heel gestructureerd, de nummertjes liepen door elkaar en er stond ook geen extra info per nummertje.

Toch was het leuk en hebben we flink gelopen. We zijn alle nummertjes afgegaan en hebben zo alle mooie oude koloniale gebouwen gezien. Sommige waren duidelijk nog in gebruik, zoals de Franse School. Van andere gebouwen was de functie niet altijd zo duidelijk.

Tijdens onze wandeling kwamen we ook langs de boulevard en de zee, daar kwamen allerlei jongens op ons af om spullen te verkopen. Maar die hoeven we niet. Ze bleven aandringen en we werden echt boos op ze. Later kwamen we ze nog tegen en ze bleven ons maar achtervolgen, Margot moest zelfs dreigen met een steen te gooien omdat ze maar rond ons bleven hangen. Op zulke momenten heb je wel genoeg van India!

De straten zijn hier echt heel leuk, weinig verkeer, mooie grote oude Franse gebouwen en geen drukte. Tenzij je over het kanaal gaat (lees open riool), daar begint het India zoals we het kennen, drukte en viezigheid.

We hebben geluncht bij Your Daily Bread. Daar hadden ze versgebakken Baguettes en croissants etc. Margot had een croissant en ik een stuk stokbrood met vanalles erop, maar het was veel te veel. We kwamen hier wel op een goed idee, om zelf ons ontbijt voor morgen te regelen. Als we in de supermarkt Nutella kopen en wat te drinken, en morgen een vers stokbrood halen, hebben we ons eigen luxe ontbijt op ons dakterras! De nutella bleek nog best duur (200rs maar nu als introductie 165rp) plus drinken (60rp voor een pak) plus morgen een stokbrood (20rs) kwamen we toch nog uit op 245rp! Maar we kunnen er minstens twee dagen van eten, dus dan is het wel goedkoper, en makkelijker!

’s Middags een lekker middag dutje gedaan, geinternet en toen gaan avondeten bij het Banana Cafe. Dit bleek echt iets voor ons te zijn, het was betaalbaar en super lekker. Margot had een quiche en ik spaghetti met pesto saus. Het smaakte super goed en het was een leuk restaurantje waar je in de tuin kon zitten. Daar gaan we nog wel eens eten!<< Vorige: Dag 42 Chidambaram to Pudicherry | >> Volgende: Dag 44 Pudicherry

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's