India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 42 Chidambaram to Pudicherry

10-10-2009

Vandaag gingen we met de bus naar Pudicherry, of Pondicherry of Puducherry, alle vormen zijn mogelijk.

We hoefden slechts 10 minuten te wachten op de bus, maar die zat helaas al wel goed vol. De busreis duurde zo’n 2 uur, met uiteraard veel getoeter, harde muziek, teveel mensen en ik moest ook nog staan.

Indiase bussen samengevat:

-          Zitten altijd vol, welk tijdstip je ook de bus neemt

-          Hebben harde Indiase muziek aanstaan of een Bollywood film met het geluid ook veel te hard

-          Zitten zo volgepropt met stoeltjes dat er bijna geen ruimte is om te staan en al helemaal geen ruimte voor bagage

-          Toeteren continu terwijl ze als gekken rijden en inhalen op onmogelijke punten

In Puducherry aangekomen wilden we naar het Park Guest House, deze stond goed aangeschreven in de LP. Het was een groot complex, maar ze hadden alleen nog AC rooms van 800+ rp. Iets te veel voor ons en AC hebben we ook niet echt nodig.
Onze Riksja rijder bracht ons naar een ander guest house waar veel Fransen zitten. De eigenaar is ook Frans, half Puducherry is eigenlijk Frans. Hij had twee kamers beschikbaar, één helemaal boven met dakterras. Maar de kamer was een beetje raar, het dak was van golfplaten. Dat geeft een beetje een rare indruk. Ook zitten er grote gleuven tussen de muur en het dak. De prijs wel was ok (400rs).

We besloten nog even verder te kijken. Vol bepakt met onze rugzakken zijn we nog naar een aantal andere guest houses wezen kijken. Maar alles is hier best duur. 600, 1000 of 1500rs! De prijzen zijn ook een stuk hoger dan die in de LP (uit 2006).

Uiteindelijk toch terug gegaan naar het Franse Guest House en de bovenste kamer genomen. Het privé dakterras is wel erg fijn.

Na een snelle douche zijn we eerst gaan lunchen bij een restaurant schuin tegenover het hotel, lekker, maar wel duur (400rs kwijt voor een simpele lunch).

Daarna zijn we even gaan rondlopen hier en hebben we bij het strand gekeken. Hier in het Franse gedeelte is het echt super rustig. Geen druk verkeer, gewoon fijn lopen. Niet veel mensen op straat. Het voelt echt een beetje alsof je in Frankrijk bent. De restaurantjes hier hebben ook allemaal Frans en Europees eten, dat is echt heel fijn.

Na een korte stop bij het hotel zijn we op zoek gegaan naar een bookshop, een pinautomaat en ergens waar ze de herritage walk verkopen. We vonden de bookshop met behulp van de LP. Helaas verkochten ze er alleen nieuwe boeken, en dat terwijl we nog een stapel oude boeken te verkopen hebben. Ik heb een boek van Dilbert gekocht.

De bookshop verkocht ook de herritage walk, dus die hebben we ook gekocht. Naast de bookshop zat ook nog een mooie kerk (van de onbevlekte ontvangenis), ook even bekeken.

Op de terugweg kwamen we ook nog een pinautomaat tegen, dus alles is geregeld!

Vanavond gaan we eten bij La Terrase.

Tot nu toe samen 1100 euro totaal uitgegeven in 42 dagen. Zo goedkoop is India!<< Vorige: Dag 41 Chidambaram | >> Volgende: Dag 43 Pudicherry

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's