India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 41 Chidambaram

09-10-2009

We hebben heerlijk geslapen in ons mooie hotelletje. Pas rond 7 uur werd ik wakker. Nog even in bed gelegen en daarna ontbeten. Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en er was een ontbijtbuffet met vooral Indiaas eten. No thanks. Gelukkig hadden ze toast en konden ze een omelet maken. Dat smaakte wel goed!

Na het ontbijt zijn we het tempelcomplex hier gaan bekijken, daar is Chidambaram bekend om. Riksja er heen (25rs), het was niet zo ver. Bij de tempel aangekomen lieten we onze schoenen achter bij een schoenen-bewaar-mannetje.

De tempel was best wel rustig, dat had ik niet verwacht. Geen drukte en chaos zoals bij andere grote tempelcomplexen. Het was bewolkt vandaag, dat was fijn, daardoor was het niet zo warm en waren de stenen ook niet kokend heet. Dat is nogal vervelend als je op blote voeten loopt.

Met behulp van de LP en de Dominicus reisgids hebben we ons georiënteerd in het tempelcomplex en de belangrijkste punten bekeken. Er waren twee grote Nandi beelden, een tank en het binnenste gedeelte was het heiligst. Daar mogen wij als niet hindoe niet in.

Toen we er waren was er ook nog een ceremonie aan de gang. Er werden allemaal bellen geluid, een flink kabaal.

In de tempel waren veel bedelaars helaas. Hoort er een beetje bij. Je kan er echt niet aan beginnen om iets te gaan geven, 5 meter verder staat weer een bedelaar die net zo zielig is, dan zou je ze dus allemaal iets moeten geven.

We hebben nog even rustig gezeten en wat foto’s gemaakt. Het was een leuk tripje en net iets anders dan de andere tempelcomplexen.

Het was pas 11 uur, dus we hadden nog de hele dag de tijd! We kwamen een internet cafe tegen en zijn daar een uurtje gaan internetten (20rs per uur).  Daarna hadden we een klein beetje honger en gingen we een thali eten bij een lokale tent. Ze geven ons altijd de meest uitgebreide thali, met alle bakjes etc. Andere mensen in dezelfde tent hebben meestal minder bakjes. Maar het maakt ons niet uit, want het kost alsnog maar 30rs! We eten er lang niet alles van op, je krijgt zoveel. Maar sommige sausjes zijn wel lekker.

Na het eten hebben we lekker door de straatjes van Chidambaram gewandeld. In tegenstelling tot bijna alle andere steden in India, konden we hier wel gewoon normaal lopen. Vaak als je ergens loopt word je direct lastiggevallen, willen ze je een hand geven of op de foto etc etc.
Hier waren de mensen een stuk vriendelijker, ze waren niet opdringerig, wilden niet aan je zitten maar lachte gewoon aardig en vroegen af en toe waar je vandaan kwam.

We liepen echt door een typisch Indiase buurt, er waren huizen, een stuk waar Riksja’s werden gemaakt en we kwamen veel schoolkinderen tegen. Soms stonk het naar het open riool. Ook kwamen we bij een brug met een rivier eronder dat meer riool was dan rivier.

Uiteindelijk kwamen we bij een kleine basisschool uit waar de kinderen op het schoolplein aan het lunchen waren. We liepen naar binnen en de kinderen zwaaiden naar ons. Na wat aarzeling durfden een aantal naar ons toe te komen en uiteindelijk kwamen ze allemaal op ons afgerend. Het waren hele lieve kinderen, Margot ging met ze op de foto en iedereen wilde de foto uiteraard zien. Dolle pret! Daarna hebben we ze uitgezwaaid met bye bye en zijn we weer verder gelopen.

Toen kwamen we bij het busstation uit en dat is tegenover ons hotel.

In het hotel hebben we in de lobby een paar kranten gelezen en het gehad over het verdere verloop van onze route. We gaan nog naar Puducherry en Mamalapuram. De 19e vliegen we om 00.15 naar Bangkok. Langzaam zijn we ons dus ook aan het voorbereiden op Thailand! Nog maar 10 dagen.

Verder hebben we nog een serietje gekeken en alle foto’s en videos gebackupt. GPS routes gemaakt van de GPS logger etc.

’s Avonds gaan eten bij de lokale tent hier onder het hotel. Weer een parota en een vanille milkshake. Hmm. Het avondeten was niet heel veel, daarom hebben we nog wat koekjes gekocht. Daarna nam Margot nog een chai en ze ging zelf de melk en thee overgieten, die krijg je in twee aparte bakjes. Ze deed het erg goed, net een echte Indiër ;).

Morgen vertrekken we naar Pudicherry!<< Vorige: Dag 40 Tanjore to Chidambaram | >> Volgende: Dag 42 Chidambaram to Pudicherry

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's