India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 17 Bangalore

15-09-2009

Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Met een frisse blik is Bangalore best ok. We zijn met de taxi van onze couchsurf host afgezet bij een busstation, daar een bus genomen naar een halte en die halte gemist. De couchsurfer ging elke dag met de taxi naar zijn werk!

Toen zijn we er uit gezet bij de golfbaan, geen riksja te krijgen daar. Alles zat al vol. De riksjas die we konden krijgen probeerden of te veel geld te vragen of ons naar een shop te brengen. Als toerist is het bijna onmogelijk normaal een riksja te regelen hier.

Uiteindelijk aangekomen bij MG Road. Dit is een van de belangrijkste straten in het centrum. We hebben ontbeten bij een Italiaans coffee café met heerlijk terras. Ze draaiden ook nog eens hard Europese dance muziek.  Heerlijk gezeten en krantje gelezen.

Daarna over MG Road gelopen en een zijstraat daarvan. Nu was het best ok, meer levendigheid en alles was open. Beter dan gister ochtend! We konden onze eerste indruk van Bangalore dus langzaam bijstellen.

Daarna naar Cubbon park gegaan, kort gezeten, maar dat werd twee keer verstoord door mensen die ons lastig vielen. Eerst een groep kinderen die aan onze spullen gingen zitten en Margot op haar hoofd gingen tikken. Die waren niet vriendelijk. Snel weg gegaan. Daarna een man die naast ons op het bankje kwam zitten. Pfff ook geen zin in en hij had het niet door.

Het leukste van vandaag was nog het Technical Museum. Dit was vlakbij Cubbon park en we hebben er eerst geluncht. Buiten stond een straaljager en een stoomtrein. Het museum was super leuk, we hebben er 4 uur rondgelopen. Veel interactieve dingen die je kon proberen.  Echt iets voor ons dit!

Er was vanalles, van AND/OR schakelingen tot een piano waar je op kon lopen en een tornado en een lucht kanon. Heel leuk en interessant.

Toen we er waren werden we nog geïnterviewd en gefotografeerd voor de krant DNA (Daily News and Analysis). We staan morgen in de krant! Ze vroegen wat we van het museum vonden, wat leuk en wat minder leuk en ze maakte een mooie foto. Margot bij een slinger apparaat en ik bij een eindeloos diepe put.

’s Avonds gegeten bij de Coconut Groove met Vinayak, Was erg lekker maar ook duur (1000rp, duurste tot nu toe ooit). Lang gewacht op Vinayak, hij was 45 min te laat helaas. De lucht vervuiling hier is echt heel erg. Ik ben continu aan het hoesten als we buiten in het verkeer zijn.

Hij regelde de Riksja en shared taxi terug. Maar hij had net zo veel moeite als ons. Ook hem vroegen ze te veel geld en probeerde ze af te zetten. Het lag dus niet aan ons, ook de locals hebben blijkbaar moeite.

Weer heerlijk gaan slapen na nog wat vakantie foto’s van de couchsurfer te hebben bekeken.<< Vorige: Dag 16 Bangalore | >> Volgende: Dag 18 Bangalore naar Mysore

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's