India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 36 Kodaikanal naar Trichy

04-10-2009

’s Ochtends even geinternet en wat broodjes gekocht om mee te lunchen. Daarna nog even op ons balkon gezeten. We zaten inmiddels midden in een wolk, maar het was fijn om even rustig te zitten en te genieten van de frisse berglucht.

Om 12 uur gingen we uitchecken en werden we met de taxi naar het busstation gebracht. We waren er iets van 12.15 en de bus zou pas om 13.30 gaan. Even op een muurtje gezeten en onze lunch gegeten. Na 20 minuten zagen we toevallig de bus Kodiakanal <> Trichy aankomen,  dus we pakte onze tassen om daar in te gaan. Met ons nog zo’n 50 Indiërs die hetzelfde deden. Iedereen probeerde de bus in te komen, zonder de mensen er eerst uit te laten. Ook werden er tassen en zakken door het raam op een stoel gelegd, om die zogenaamd te reserveren.

Margot en ik waren redelijk snel in de bus, belangrijkste was om eerst onze grote tassen voorin de bus te leggen, zodat we daar geen last van hadden. De stoel voorin is voor de conducteur, die mochten we dit keer niet gebruiken, daar achter lagen twee grote zakken als reservering, die haalde ik weg en daar gingen we gewoon zitten.

Ondertussen was het achter ons een heel gedoe, ruzie en schreeuwen. De conducteur kon het niet aan, zoveel mensen die de bus in wilde. Heel veel mensen moesten weer uit de bus, wij hielden ons stil en bleven maar zitten.

Uiteindelijk toch vertrokken, zo rond 13.30. De busreis was lang (6 uur…) en zwaar. Het werd weer erg warm toen we van de berg afwaren, de bus zat bomvol en de buschauffeur had een hele irritante toeter die een schel geluid maakte. Dat geluid deed gewoon pijn aan mijn oren en eind van de busreis had ik flinke hoofdpijn door die toeter. En dat terwijl hij ook een andere toeter had, die gewoon een laag geluid maakt alsof er een zware bus aankomt, wat ook zo is. Maar die stomme chauffeur gebruikte de hele tijd die irritante schelle toeter. Super vervelend. Zelf waren ze blijkbaar al doof omdat ze er geen last van hadden.

In Trichy zaten de hotels tegenover het busstation, we zitten nu in hotel Mathura, redelijke kamer, niet zo veel geluidsoverlast voor 600rp.

Na het inchecken even gegeten in het restaurant van het hotel. Ik had American Chopsuey, eindelijk eens (al vaak op de kaart zien staan). Ik wist niet wat het was, maar het was erg lekker. Soort harde noodles, soort snack met saus.<< Vorige: Dag 35 Kodaikanal | >> Volgende: Dag 37 Trichy

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's