Thailand

Hoofdstad Bangkok
Aantal inwoners 61797751
Regio Azië
Munteenheid Baht (THB)

Meer informatie over Thailand

Dag 84 Koh Chang

21-11-2009

Vandaag gingen we naar de Klong Plu waterval. We hebben besloten toch te gaan omdat de entree van het park verlaagd is van 400 baht naar 200 baht per persoon. Dat is al iets schappelijker. En we zijn hier maar één keer, dus we moeten het gewoon doen!

Ritje met de taxi koste 50 baht p.p. We werden wel voor het park afgezet. Het was een mooie wandeling van 600 meter door het bos naar de waterval. Je liep langs het riviertje dat gevoed werd door de waterval. Er lagen grote keien in waar we op konden klimmen en leuke foto’s maken.

De waterval was best hoog en er stroomde veel water doorheen. Je kon er niet direct onder zwemmen, maar een stukje verder was een groot basin waar de lokale kids in zwommen.

De weg terug ging weer via hetzelfde pad. Vroeger was er een soort rondweg, maar daar stond nu No Access.

Via de weg liepen we naar beneden richting het strand. Eerst kwamen we nog olifanten tegen, waarmee je ook naar de waterval kon. Bij de weg was helaas niet veel activiteit, dus we liepen een stukje verder richting de resorts.

Uiteindelijk kwamen we bij de zee uit en we konden het strand zien, maar er zat nog een rivier tussen! We vroegen de restaurant medewerker hoe we bij het strand konden komen. Met een boot! Ze wilden ons wel brengen, voor niks! Aardig he. We werden geroeid naar het strand, zo’n 50 meter verderop. We betaalden 10 baht en onze gondelier was er blij mee.

Het strand was mooi en verlaten. Er zaten wat mensen van de resorts. We liepen heel het strand af, af en toe over het strand maar ook stukken langs bomen door de zee. Het was een hele leuke wandeling!

We kwamen uit bij een goedkoop restaurantje waar we een lekkere fried rice hebben gegeten. Bij het restaurant was ook een schommel boven de zee. Daar hebben we even geschommeld, heel leuk!

Verder gelopen over het strand tot we bij een kleine haven uitkwamen. Daar konden we niet verder en hebben we voor 40 baht p.p. de taxi naar ons hotel genomen.

De rest van de middag hebben we op het strand gelegen en weer gerelaxt. Morgen ons laatste strand dagje en dan gaan we naar Bangkok.

Vanavond gegeten bij onze favoriete tent (Lagoon), straks nog even internetten en de vuurshow bekijken.<< Vorige: Dag 83 Koh Chang | >> Volgende: Dag 85 Laatste dag Koh Chang

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's