Vietnam

Hoofdstad Hanoi
Aantal inwoners 79939014
Regio Azië
Munteenheid Dong (VND)

Meer informatie over Vietnam

Dag 60 Hanoi

28-10-2009

Vandaag wilden we er een goedkoop dagje van maken. Dat begon goed met een lekker stokbrood ontbijtje met omelet voor maar 10.000. Gewoon op de hoek van de straat, ideaal!

De rest van de ochtend hebben we besteed aan de walking tour uit de lonely planet. Het was echt de grootste walking tour tot nu toe. Het oude gedeelte van de stad is erg leuk en levendig. De straten lopen kriskras door elkaar en we verdwalen dan ook continu. Gelukkig hebben we een kaartje in de reisgids staan.

Elke straat heeft weer een andere specialiteit. Zo was er een straat waar elke shop schoenen verkocht, een andere verkocht weer kledig (2 polo’s gekocht,  190.000Kip, 7 euro totaal). Zo kwamen we langs allerlei straten. Niet zo veel bijzondere gebouwen, maar toch was het een super leuke walking tour omdat de straatjes leuk waren en je er goed kon lopen. Soms op de stoep maar ook vaak op de straat omdat de stoep volstaat met scooters.

’s Middags wilden we weer een lekker stokbroodje met iets er op. Helaas bleek dit een helse beproeving te zijn. We hebben echt meer dan een uur rondgelopen en zagen nergens lekkere stokbroden met goede ingrediënten voor op het stokbrood liggen. Vrijwel alle tentjes waren voor Vietnamees eten, er lagen halve kippenpoten en varkenssnuiten. Of we kwamen een bakker tegen die wel stokbrood had maar niks er op. Of we kwamen een stalletje met stokbrood tegen die allemaal vieze dingen hadden liggen voor er op. Pffff hopeloos. Uit pure frustratie zijn we maar naar ons ontbijt stalletje vlabij ons hotel gegaan. We hadden zo’n honger toen.

Bij het grote meer zijn we gaan zitten en hebben we lekker gegeten. Daarna hebben we er nog even gechilled en mensen gekeken (ook veel lelijke toeristen gezien).

Vlakbij het meer hebben we nog even schoenen gekeken, maar ze pasten niet. Ook de rugzakken van bijvoorbeeld Northface waren te nep en van slechte kwaliteit, dan kan je het maar beter niet kopen.

’s Avonds gegeten bij een goedkoop Vietnamees eettentje. Die was moeilijk te vinden, er zitten hier vooral dure restaurants, maar dat gaat nu even boven ons budget. Het eten ging wel, niet fantastisch. In Thailand en Laos kon je veel beter eten.

Nu gaan we onze tassen repacken, want morgen gaan we naar Halong Bay!<< Vorige: Dag 59 Hanoi aankomst | >> Volgende: Dag 61 Halong Bay

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's