Cambodja

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Cambodja

Dag 78 Siem Reap to Battambang

15-11-2009

Vanochtend de boot genomen naar Battambang. Rond half 8 vertrok de boot en ergens rond half 2 kwamen we aan in Battambang. Het ticket was 19 dollar, maar dat was wel duidelijk een toeristen prijs. De boot was erg oncomfortabel, krap en het zat niet lekker. Achter in de boot stond ook nog eens een laag water.

De bootreis was wel erg mooi. Over het meer, door smalle waterweggetjes door begroeiing op het meer. Later op de rivier richting Battambang, met alle huisjes langs het water. Het leek erg op de backwaters van Kerala in India.

In Battambang werden we al opgewacht door 2 hotelbusjes, je kon naar het Shyya hotel of het Royal Hotel. We gingen naar de eerste, maar dat bleek een slechte keus te zijn. Ze lieten een mooie kamer zien met airco, wij wilden die kamer maar dan zonder de airco. Dat kon niet en ze waren onvriendelijk en negeerden je gewoon. We besloten weg te gaan en naar het Royal Hotel te gaan. Mooie ruime kamer zonder airco voor 6 dollar. Wel ok.

In de LP stond een lunch tentje waar ze bagels hadden, vlakbij het hotel. We hebben gezocht, maar deze bestond helaas niet meer. Naast het hotel zat nog wel een ander eettentje, daar hebben we geluncht.

Tijdens de lunch kwamen er 2 andere Nederlanders binnen die ook bij ons op de boot hadden gezeten. Ze vroegen waar we heen gingen en zij bleken ook richting Thailand te gaan. We gaan waarschijnlijk samen een shared taxi nemen. Ook hadden ze al een bookshop gevonden. Aangezien Margot haar boeken alweer uit heeft gingen wij ook op zoek naar de bookshop.

De bookshop vinden bleek moeilijker dan gedacht. We hebben een hele walking tour door Battambang gedaan, maar geen bookshop gevonden. Wel heel veel mobiele telefoon shops, echt niet normaal veel. We liepen terug naar het hotel en de 2 Nederlanders bleken nog in het lunch tentje te zitten. We vroegen waar de bookshop precies zat, zodat we het wel konden vinden.

Uiteindelijk toch de bookshop gevonden. Na wat moeite 2 boeken geruild voor 3 dollar.

’s Avonds gegeten bij White Rose. Goedkoop tentje waar het behoorlijk druk was. Ze hadden goedkope shakes van 0.75 dollar. Het eten was wel iets duurder dan in Siem Reap, maar beter betaalbaar dan bij een ander restaurant waar we hadden gekeken (Gecko’s).<< Vorige: Dag 77 Angkor | >> Volgende: Dag 79 Battambang

Reacties

Er zijn nog geen reacties.