Thailand

Hoofdstad Bangkok
Aantal inwoners 61797751
Regio Azië
Munteenheid Baht (THB)

Meer informatie over Thailand

Dag 87 Bangkok

24-11-2009

Heerlijk uitgeslapen tot half 9! We gingen ontbijten bij hetzelfde tentje als waar we gisteren hebben avondgegeten. Ze hebben daar stokbrood met ei voor 60 baht. Dat is een goed ontbijtje.

Het plan was om vandaag te gaan sightseeen en morgen souvenirs te kopen. Toen we bij het Grand Palace aankwamen bleek het net toevallig vandaag dicht te zijn wegens de verjaardag van de koning? Koningin? Oma van de koningin? Een belangrijk iemand.

Dit gooide natuurlijk onze plannen in de war! We hadden zelfs onze lange broek aangedaan om het paleis te kunnen bezoeken (dat moet namelijk). We gingen eerst maar naar het hotel om ons weer om te kleden in iets luchtigers.

Uiteindelijk besloten we naar de Golden Mount te gaan. Een kunstmatige berg in het centrum van de stad van waaruit je een mooi uitzicht hebt. Het was nog een behoorlijk stuk lopen! Maar het was de moeite waard. Het was een korte klim omhoog. Onderweg kwam je langs Boedistische bellen die je kon luiden, erg leuk.

Het uitzicht boven was mooi om te zien! Bangkok is echt een hele grote stad met veel wolkenkrabbers.

Terug richting het hotel hebben we gelunched bij McDonalds! Dat hebben we toch wel verdiend na 3 maanden reizen. Ook nog iets nieuws ontdekt, een Float. Combinatie van een drankje, ijsblokjes en softijs. We hadden een float met koffie smaak. Heel lekker.

De rest van de middag hebben we besteed aan shoppen op Khao San Road. ’s Middags is het daar prettiger lopen dan ’s avonds. Er zijn dan minder mensen, minder lawaai, minder muziek etc.

Veel gekocht, o.a.: 2 doosjes makeup (450), Ipod speakers voor Thomas (400), beestjes voor de kids (150), tasje voor Margot’s camera (250), sarong voor Saskia (100), Boedha voor Sence en bamboe matjes voor Margot (350), kleurpotloden voor Maarten (50),  broek voor Michiel en jurkje voor Margot (640), armbandje voor Margot (400), 2 boeken en 1 inruil (130).<< Vorige: Dag 86 Koh Chang to Bangkok | >> Volgende: Dag 88 Bangkok

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's