Cambodja

Hoofdstad Phnom Penh
Aantal inwoners 12491501
Regio Azië
Munteenheid Riel (KHR)

Meer informatie over Cambodja

Dag 70 Phnom Penh Killing Fields

07-11-2009

Vanochtend rustig aan gedaan en ontbeten in ons guesthouse.

Vandaag gingen we naar de Killing Fields. Deze plek ligt 15 km buiten de stad. We namen een tuktuk die ons heen en weer zou brengen voor 9 dollar. Nice.

Bij de entree van de Killing Fields stond een grote pagode die vol lag met alle botten en schedels die er gevonden waren. De toren was hoog en lag helemaal vol.

Verder stonden er een aantal borden, bijvoorbeeld op de plek waar de mensen uit de truck werden geladen, waar de wapens lagen opgeslagen etc. Verder was het een groot groen gebied met bomen en veel kuilen. De kuilen waren de massagraven.

Eén boom was de killing tree. Daar tegen werden babies en kinderen met hun hoofd geslagen tot ze dood waren. Echt bizar. Hoe konden die mensen zulke gruwelijke dingen doen? Dat doe je toch gewoon niet. Echt niet te begrijpen.

We hebben een rondje over het complex gelopen en daarna in het museum nog wat gelezen. Terwijl we in het museum waren werd er geroepen dat de film ging beginnen. Daar gingen we ook even naar toe. Het was een korte documentaire over de killing fields en hoe het er bij lag toen de site gevonden werd.

Terug richting het hotel gingen we eerst langs het winkelcentrum om een Frozen Yoghurt / Snow Yoghurt te halen. We hebben dit al een aantal keer gezien en het schijnt een hit te zijn hier. Het is een soort ijs met yoghurt smaak, vervolgens kan je het in allerlei combinaties kopen met verschillende sausjes en toppings. Ik had er een met bananen en groene saus. Margot had er één met stukjes chocolade en chocolade saus.

Daarna gingen we lunchen, bij hetzelfde tentje als gisteren. Ik had dit keer een special burger. Dat was een burger (met kip) en een omelet er op. Erg lekker weer!

We hadden besloten ’s middags naar de Russische markt te gaan. Toen we ons lunch restaurantje uit liepen stond er al meteen een motor naar ons te wenken. Voor 2 dollar werden we gebracht.
De Russische markt staat bekend om de souveniers en nepkleding. Er waren veel DVDs te koop en ook kleding van gewoon de H&M!

Wat hebben we uiteindelijk gekocht?
DVD van Public Enemies
DVD met Windows 7
Petje van Cambodia voor Laurens
4 kussenslopen
T-Shirtje voor kleine Thomas
Voetvolly dingetje

Dus we zijn goed geslaagd! Daarna weer richting het hotel gegaan en even uitgerust en tv gekeken.<< Vorige: Dag 69 Phnom Penh | >> Volgende: Dag 71 Phnom Penh to Kampot

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's