Cambodja

Hoofdstad Phnom Penh
Aantal inwoners 12491501
Regio Azië
Munteenheid Riel (KHR)

Meer informatie over Cambodja

Dag 74 Siem Reap

11-11-2009

Vroeg wakker en we zijn de straat opgegaan om een beter hotel te zoeken en ontbijt te fixen. Al vrij snel kwamen we een standje met stokbrood en smeerkaas tegen. Lekker groot stokbrood voor 1 dollar, dat is een goed ontbijt.

Daarna een stuk of 4 hotels afgeweest, zag er allemaal best ok uit. Kamers met airco waren meestal 10 dollar en zonder 5 of 6. Uiteindelijk zijn we naar Apsara Steung Thmey uitgekomen. Met airco en internet voor 9 dollar (omdat we 4 nachten blijven).

Daar hadden we wel een fijne warme douche, airco en een balkon aan het einde van de gang. Helaas nog geen internet ontvangst op het balkon, maar wel beneden in de lobby.

’s Middags zijn we even het centrum van Siem Reap doorgelopen. Eerst weer twee stokbroodjes met smeerkaas gekocht en die opgegeten aan de rand van de rivier. Er kwam meteen een tuktuk driver naar ons toe, maar daar hadden we geen tijd voor, eerst even rustig eten.

Na het eten even met de tuktuk driver gepraat over onze Angkor plannen en hoeveel het zou kosten als hij ons zou brengen. Hij bleek een goede prijs te hebben! Morgen naar het verre complex (Baentey Srei) en een deel van de grote route voor 15 dollar, overmorgen de kleine route voor 8 dollar en dan kregen we vanavond het ritje naar de sunset gratis! Dat klonk als een goede deal. Alle andere drivers aan wie we het vroegen, en bij het hotel, vroegen 20 dollar voor het verre complex en 10 of 12 dollar voor de small route. Dan zouden we ook nog de sunset vandaag moeten betalen voor 5 dollar. We namen de routes nog eens goed door, schreven alles op, gaven het kaartje van het hotel en hij komt ons om 16.30 ophalen voor de sunset. Nice!

We liepen weer verder en kwamen bij een boekenstandje van een man zonder handen, die had hij verloren door een landmijn. Hij had de reisgids voor Angkor, Ancient Angkor, die aangeraden werd volgens de LP. Aangezien we er toch wel 3 dagen gaan rondlopen besloten we die te kopen (9 dollar). Onderhandelen bij zo iemand is lastig, maar hadden we eigenlijk toch moeten doen. Later kwamen we in de supermarkt hetzelfde boek tegen voor 4,50 dollar.

Verder nog wat inkopen gedaan voor morgen en het boat ticket naar Battambang geboekt voor aanstaande zondag de 15e. Kosten 19 dollar p.p.

Om half vijf werden we keurig opgehaald door onze tuktuk chauffeur, echt een aardig mannetje. Hij bracht ons naar de ticket counter en daar stond al een rij mensen. Kwart voor 5 gingen de kassa’s  open en hadden we al snel een kaartje. Voor 3 dagen, 40 dollar per persoon. Met een webcam werd er een foto van je gemaakt en die foto staat ook op je kaartje.

In een ware race tussen de tuktuks gingen we richting Angkor Wat. Onze chauffeur wilden ons naar het bekende sunset point brengen, maar daar ging iedereen heen. Op internet had ik ook al gelezen dat het daar mega druk was. Dus we wilden gewoon naar Angkor Wat. Dit complex is het meest bekende en moet je toch eigenlijk wel even gezien hebben. We brachten slechts een oppervlakkig bezoek en genoten van de rust. Overdag zal het er wel krioelen met toeristen, nu was het best rustig. Mooie foto’s gemaakt met het licht van de zonsondergang op Angkor Wat. Een mooi begin van de komende 3 dagen!

Toen we aan kwamen rijden voelde het echt een beetje alsof je de Taj Mahal gaat bezoeken. Zo groots en speciaal. Het is ook een mooi gebied, gras dat heerlijk ruikt, veel bomen en natuurlijk de super mooie complexen van Angkor.

Toen we terug liepen naar de tuktuk was het al donker, gelukkig herkende onze chauffeur ons, want hem zagen we niet. We vroegen aan hem of hij nog een goedkoop eettentje wist waar je kon eten voor 1 dollar ofzo. Eerst zij hij van niet, maar hij kende toch wel een tentje van een vriend, hij zou ons er heen brengen.

Het eettentje bleek super dicht bij ons hotel te zijn. Het waren allemaal simpele straattentjes op een rij. Precies wat we zochten! Ze hadden een menu met fried rice met vanalles en nog wat. Alles was 1 dollar! Al het drinken was 0.75 dollarcent, inclusief alle fruitshakes!

Ik had een fried rice met kip en ginger en een banana shake die echt heel lekker was. Margot een fried rice met vegetables en een orange juice. In totaal maar 3.50 dollar kwijt! Hier gaan we elke avond eten, Angkor bezoeken is namelijk al duur genoeg.

De rest van Siem Reap is heel toeristisch, inclusief alle dure toeristen restaurants die vol toeristen zitten. Zo’n beetje tussen de locals bevalt ons wel, deden we in India immers ook.<< Vorige: Dag 73 Kampot to Siem Reap | >> Volgende: Dag 75 Angkor

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's