Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 3, Jakarta

08-05-2011

Vannacht regende het heel hard, dit maakte een flink kabaal op de golfplaten daken naast ons raam. Daarbij kwam nog de moskee die om vijf uur ging jengelen. Maar mede dankzij oordoppen toch heerlijk geslapen tot acht uur.

 

We gingen ontbijten in ons “hotel”. Toast met omlet en thee. Smaakte uitstekend!

We zijn gaan lopen naar het Nationaal Monument. Een grote soort kandelaar van 80 (?) meter hoog. Het was er druk met Indonesiërs omdat het zondag was. We zijn er niet op of in gegaan, daar was het te druk voor. Wel eromheen gelopen en lekker gezeten.

 

We werden veel aangesproken en gefotografeerd. Margot werd geïnterviewd door schoolkinderen om Engels te oefenen.

 

Van het monument liepen we naar een kathedraal, daar was nog een dienst bezig. Er zouden ook veel koloniale gebouwen moeten zijn, maar we zagen alleen “het witte huis”. We wilden nog naar het Nationaal Museum, maar dat bleek dicht op zondag volgens de Lonely Planet.

 

Wel wilden we nog graag de oud Hollandse ophaalbrug zien. Deze bleek in het Kota gebied te zijn, het oude Batavia. Met een tuktuk er heen voor 50.000 RP. We werden afgezet op een groot druk plein voor het oude gouverneurskantoor / stadhuis. Hier was ook het Batavia Café maar de prijzen waren er bizar hoog. We liepen door en kwamen uit bij een leuk terras wat later een fotografen café bleek te zijn. Nog nooit zoveel Canon’s bij elkaar gezien.

 

Daarna naar de ophaalbrug gelopen en onderweg veel vervallen koloniale gebouwen gezien. Tot slot naar het museum in het oude stadhuis. Hier was het heel druk met jeugd, wat doen die daar allemaal? Het was ons een raadsel.

Museum zelf was niet zo bijzonder, maar wel leuk om binnen geweest te zijn.

 

Het plan was met de bus terug te gaan en dit is zowaar gelukt! Boeken geruild voor Margot en gegeten in de straat (52.000 RP).<< Vorige: Reisdag naar Jakarta | >> Volgende: Dag 4, Jakarta naar Solo

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.