Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 7, 12 mei Borobudur en Prambanan

12-05-2011

Om 4.20 ging de wekker, want om 5 uur vertrok onze tour nar de Borobudur en Prambanan. We zaten met acht mensen in een minibusje en na een uur rijden waren we bij de Borobudur, die precies om 6 uur open gaat. Het was er nog heerlijk rustig en het was nog koel buiten.

 

De Borobudur was erg groot, hoog en indrukwekkend. Het bestond uit meerdere lagen met allemaal reliëfs, vergelijkbaar met Angkor Wat (zelfde details). Bovenaan stonden allemaal stupa’s met Boedha’s er in en in het midden een grote stupa. We hadden twee uur om er rond te lopen en dat was wel genoeg. Er was niks omheen, het was één complex. Maar wel erg mooi en weer veel mooie foto’s gemaakt.

 

We konden ontbijten bij een van de shops, we kregen thee, toast met jam en wat fruit.

 

Daarna door naar Mendat, dit is een kleine tempel ten oosten van de Borobudur. Entree 3300 RP. Er was ook  nog een Boedistisch klooster naast.

 

Vervolgens reden we naar de Prambanan. Dit was meer dan een uur rijden en we vielen bijna is slaap van vermoeidheid. Maar we wilden niet slapen omdat we anders vannacht weer slecht zouden slapen. Prambanan was ook groot en indrukwekkend en het was er niet eens druk. Een groot complex met daarop tempels van Hindoe goden. De grootste (Shiva) was helaas niet toegankelijk. Wel was er een tempel met Nandi er in. Vooral Margot was blij die te zien!

 

Anderhalf uur is genoeg om alles rustig te kunnen bekijken. We zijn blij dat we de Borobudur en Prambanan hebben kunnen zien, en dat op mijn verjaardag! Thuis in het hotel kreeg ik nog twee kaartjes van Margot. Eén van haar en één van Wilma.

 

’s Middags nog naar het officiële Batik Center geweest. We werden er op gewezen door een aardige man die een praatje met ons maakte. Later liep er een jongen mee om de weg te wijzen. Ze zijn erg aardig en willen niks van je. Fijn! Batik man was wel teleurgesteld dat we niks kochten na lang kijken en twijfelen.

 

Bij tentje op straat gegeten (nasi goreng special) + drinken voor twee personen. Totaal 34.000 RP.<< Vorige: Dag 6, Yogjakarta | >> Volgende: Dag 8, Yogjakarta

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.