Maleisië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Maleisië

Dag 20 – Melaka

25-05-2011

Heerlijk uitgeslapen vandaag onder de frisse dekens met onze airco kamer. Om 10 uur gingen we naar het ontbijt bij het Cheng Ho Café. Toast, omlet, thee en fruit voor 5 RM. Erg lekker! Daarna snel tandenpoetsen en toen het oude centrum in.

 

Als eerste natuurlijk het Dutch Square met het stadhuis, de kerk, de fontein en het postkantoor. Het stadhuis is een museum waar je in kan (5RM). Erg uitgebreid en het gebouw is groot. Interessant om te lezen hoe het er hier vroeger aan toe ging met alle handel en verschillende heersers.

 

Na het stadhuis ook de oude kerk ingegaan en toen Kota / Fort Road ingelopen richting St Paul’s. Dit is een ruïne van een oude kerk, boven op de heuvel van het fort. Vermoeiend om er te komen. In de ruïne waren nog grafstenen van Nederlanders te zien. Er was ook nog een Dutch Cementery, maar daar kwamen we alleen Engelse graftombes tegen.

 

Toen we de heuvel afliepen kwamen we bij de restanten van het bekende A Famosa Fort uit. Vooral de poort is erg bekend hier. Daarnaast ligt weer het Sultan’s Palace. Ook naar binnen gegaan, het is een replica maar wel mooi. Volledig van hout en zonder spijkers gemaakt.

 

Inmiddels waren we behoorlijk uitgeput, we zagen een kleine foodcourt en gingen daar wat eten. De Mie Goreng Ayam die ik daar had was echt veel te pittig, niet te eten! Slechte Mee Goreng tot nu toe. Gelukkig kon ik wat van Margot haar Thaise fried rice mee eten.

 

Na de lunch naar het Maritiem Museum (3RM). Dit zit in een groot replica van een Portugees schip. Nogal opvallend en je kan er niet omheen in Melaka. De musea in Melaka zijn erg goed, goedkoop en alles heeft ook Engelse beschrijvingen.

 

Na het museum Chinatown / Jonker Street ingelopen en de vele souvenir winkels ingelopen. Niks gevonden helaas. ’s Avonds gegeten bij Geoprapkur. Erg goed en lekker (35 RM).<< Vorige: Dag 19, Cameron Highlands naar Melaka | >> Volgende: Dag 21, Melaka naar Pulau Tioman

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.