Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 5, Solo

10-05-2011

Vanochtend tassen gepakt en naar Warung Baru gelopen om te ontbijten. Toast + omelet + fruit shake + thee voor 11.000 RP. Daarna naar onze nieuwe luxe kamer en Margot heeft daar nog even gedoucht.

 

We namen de becak naar Kraton Sorakarta. Dit ommuurde dorpje/paleis had een mooie binnentuin met hoge bomen. Het museum was erg vervallen en stoffig. We zijn nog even wat klein straatjes ingelopen om te zien hoe de locals hier leven. Het waren erg leuke straatjes.

 

Daarna naar de grote batik markt gelopen. Zoals elke Aziatische markt erg vol met smalle paden.

 

Het tweede kraton dat we gingen bezoeken was Kraton Istana Mangkunegeran. We kregen hier een rondleiding van een aardig meisje dat ons veel vertelde. We zagen de binnenplaats waar drie gamelan orkesten stonden, een privé museum met een miniatuur gouden koets en de meeting en dining room.

 

Het was tegen één uur en we hadden zin om te lunchen. We gingen naar Adem Ayem dat bekend staat om de kip. Het was een grote kantine en er zaten veel locals.

Daarna naar de overkant waar een modern winkelcentrum zat. Altijd leuk om te zien wat voor dingen ze hebben, zoals een grote ballenbak, speelhal, vel eten, een Bakery etc.

 

Toen thuis in het hotel een lekker boekje gelezen (The Great Railway Bazaar).

’s Avonds gegeten bij Warung Baru. Dit keer saté met rijst. Super lekker!<< Vorige: Dag 4, Jakarta naar Solo | >> Volgende: Dag 6, Yogjakarta

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.