Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 4, Jakarta naar Solo

09-05-2011

Vandaag gingen we met de trein van Jakarta naar Solo. We waren al vroeg ons bed uit om om zeven uur te kunnen ontbijten en om iets van 8 uur op het station te zijn. Ontbijt en riksja naar het station gingen vloeiend. Het perron was al aardig druk.

Af en toe kwamen er wat lokale treinen voorbij (oude Japanase metrostellen met bestemming Tokyo er nog op). Sommige treinen zaten zo vol dat de mensen op het dak zaten. Dit heb ik nog niet eerder gezien, zelfs niet in India.

 

Met een uur vertraging vertrok onze trein, we hadden een ruime plek in het midden van de eerste coupé. De treinzit was mooi, veel groen en heel veel rijstvelden onderweg.

Met twee uur vertraging kwamen we aan in Solo. Het was 18.00 uur en al donker. We waren moe en namen een becak (fietstaxi) naar het Paradiso Homestay. Het bleek een groot complex met veel kamers, maar geen gasten. Kamers waren niet mooi, met muggen, zonder wasbak. Erg slecht. Gaan zin om verder te zoeken, dus maar gedaan voor één nacht (55.000 RP).

 

We gingen er op uit om iets te eten te zoeken. Voor Warung Baru sprak een vrouwtje ons aan dat we naar haar homestay moesten kijken. Dat was een stuk luxen voor 125.000 RP. We besloten morgen te verhuizen.

Gegeten bij Kusuma Sari. Simpel maar lekker.<< Vorige: Dag 3, Jakarta | >> Volgende: Dag 5, Solo

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.