Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 6, Yogjakarta

11-05-2011

Vanochtend wakker geworden in Solo en na het ontbijt vertrokken naar het station. Binnen 15 minuten hadden we de trein naar Yogjakarta. Het was een klein treintje en hij zat helemaal vol omdat er een hele school mee ging. Margot kon zitten en ik stond. Het ritje duurde één uur.

 

Aangekomen in Yogja liepen we richting de backpackers area. We werden aangesproken door een mannetje en hij liet ons verschillende hotels zien. Dat was wel makkelijk, want het zijn veel kleine straatjes hier. Zijn commissie verdient hij wel. Uiteindelijk voor hotel Sukarata gekozen. Aan een stil steegje met airco (en dus dichte kamer) voor 175.000 RP.

 

Daarna een tour geboekt naar de Borobudur en Prambanan voor morgen (70.000 p.p. incl ontbijt). Vertrek is al om 5 uur ’s ochtends!

 

Yogja is erg leuk. Veel smalle steegjes en toeristischer en daardoor gezellige restaurantjes. Geluncht bij Bedhot met een flinke sandwich, heerlijk. Daarna de LP walking tour gedaan, dit bestond voornamelijk uit de hoofdstraat uitlopen. Onderweg nog naar een batik shop geweest.

 

Veel Indonesiërs kunnen Nederlands en dan hebben ze het over Den Haag en de Javastraat enzo. Apart.

 

Het Kraton en waterpaleis waren al dicht en de vogelmarkt was weg en werd vernieuwd. Wel kon je de ruines van het waterpaleis op. We werden door een aardig mannetje rondgeleid door de wijk rond het waterpaleis. Er was een ondergronds gangen stelsel en een ondergrondse moskee. Ook wist hij nog leuke plekjes om op de muur van het waterpaleis te klimmen en de drie zwembaden te zien. Super goede tour en tip van 20.000 RP gegeven.

 

 Voor het eerst op straat gegeten (Bakmi Goreng) het was een stalletje met stoeltjes en het zag er goed uit. Eten was echt heerlijk (10.000 RP per portie).

Daarna uis gegeten en geschaakt bij Bedhot.<< Vorige: Dag 5, Solo | >> Volgende: Dag 7, 12 mei Borobudur en Prambanan

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.