Indonesië

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesië

Dag 10, Kuta naar Ubud

15-05-2011

Vandaag vertrokken we naar Ubud. Na het bananenpannenkoeken ontbijt checkten we om 10 uur uit. Vol goede moed gingen we lopen naar de Bemo Corner. Het was even lopen, maar dat lukte wel. We vonden een bemo naar het Tiga bemostation in Den Passar. In de Bemo zaten aardige Balinese vrouwtjes waar we onze woordjes Balinees mee konden oefenen. Ze vonden het erg leuk. Bemo was 14.000 RP.

 

Onderweg, of bij het tussenstation stapten we over op een andere bemo die naar tussenstation B (?) zou gaan (vanaf daar konden we naar Ubud). Blijkbaar ging hij eigenlijk naar tussenstation Tiga, daar ging iedereen er uit. Vervolgens zette hij de bemo stil en wilde hij de hoofdprijs van ons. Wij gingen niet akkoord. Hij reed verder en deed alsof we bij B waren maar dat was niet zo kwamen we later achter. 15.000 betaald.

 

Er stonden lege bemo’s die ons wel wilden brengen voor de hoofdprijs. Dacht het niet! Andere bemo op straat aangehouden naar tussenstation X voor 6000 RP ofzo.

Van X naar B voor 10.000 RP totaal.

Op B konden we nog niet naar Ubud! Eerst nog naar Sika ofzo. 10.000 betaald om met een bus naar Sika te gaan. Vandaar naar Ubud voor 20.000. Pfff wat een gedoe.

 

Zes bemo’s totaal en 65.000 RP. Toen gepind want ons geld was op en taxi naar hotel voor 20.000. Iedereen in Ubud roept “Transport?”. Dit is het enige dat ze hier door, er zijn veel toeristen!

 

Hotel aan de westkant gezocht. Veel zat vol of was duur (300.000 zonder airco). Uiteindelijk bij Shanti Homestay uitgekomen voor 150.000 inclusief ontbijt. Lieve vrouwe die twee kamers in de verhuur heeft.

 

Ubud ingelopen, veel dure restaurants. Toch maar ergens gegeten (75.000 RP).

Het Ubud Palace bekeken, maar was niet helemaal toegankelijk wegens overlijden van iemand. Dat viel een beetje tegen. Ook de markt op gelopen.

 

Kaartje voor vuurdans show gekocht voor 75.000 RP pp voor vanavond.

De dansvoorstelling was bij een tempel met een grote overhangende boom. Erg mooi. Zo’n 60 man zaten in een cirkel en vormden het akoestische geluid door te zingen. Verder waren er meisjes traditioneel aan het dansen met ingewikkelde hand bewegingen en ze hadden mooie kostuums. Er werd een verhaal uit de Ramajana uitgebeeld. Het spectaculaire einde was een grote hoop brandende kokosnootschillen die een man met zijn blote voeten ging wegschoppen. Zijn voeten waren behoorlijk zwart na afloop.

Erg geslaagde avond!<< Vorige: Dag 9, Kuta Bali | >> Volgende: Dag 11 Ubud

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.