Maleisië

Hoofdstad Kuala Lumpur
Aantal inwoners 22229040
Regio Azië
Munteenheid Malaysian Ringgit (MYR)

Meer informatie over Maleisië

Dag 15, Kuala Lumpur Batu Caves

20-05-2011

Ontbijt vinden was lastig vanochtend. Uiteindelijk maar wat dingen gekocht bij de Seven Eleven. Daarna de bus naar de Batu Caves genomen. Bus 11 vanaf de Bangkok Bus Stand, kosten 2,50 RM.

 

Mooi ritje door de stad. Bij de Batu Caves zag je meteen het enorme gouden beeld van 45 meter hoog. Voor de Cave zelf moest je nog 264 treden omhoog. Een flinke klim. OP en rond de trap waren aapjes aan het spelen. De grot was erg groot en hoog. Binnen was een Hindoe tempel, er liepen ook veel Indiërs rond. Dat voelt wel vertrouwd voor ons.

 

Naast de Batu Caves was nog een Cave Villa (15 RM). Erg kleurrijk met allerlei Hindoe goden en verwijzingen naar Indiase tempels. Een paar herkenden we, zoals Madurai, Rock Fort en Chidambaram. Er waren ook dieren in te kleine kooien, dat was zielig. En een Bollywood dans show. Leuk om te zien en de dansers hadden er plezier in!

 

Bij de Batu Caves hebben we ook nog een Indiase Thali gegeten (6 RM). De bus terug kwam vrijwel direct aanrijden. Terug in Chinatown de central market bekeken, erg nette markt. Twee ansichtkaarten gekocht. Daarna nog de China Town walking tour gedaan. Beetje vlug, want we waren moe. Wel leuk om hier Zuid Indiase temels te zien (met gopurams).

 

Na even op bed gelegen te hebben zijn we gaan internetten. 3,50 RM voor 1 uur. Erg modern en snel. Nog ruzie gemaakt met een Franse vrouw die probeerde te Skypen en 100 keer riep “Can you hear me”. Nee dus! Erg irritant. Ik heb gezegd dat ze maar moest typen. Gelukkig hield ze daarna wel haar mond.

 

Na het internetten nog een overdekte straat / markt overgelopen. Dit bleek de Koa San Road van Kuala Lumpur te zijn. Drie polo’s gekocht (70 RM totaal) en Margot twee T-Shirts voor 30 RM. Gegeten bij het foodcourt van de Central Market.

 

Nog 1 uur geinternet en dingen uitgezocht over Tioman. Morgen vertrekken we naar de Cameron Highlands.<< Vorige: Dag 14, Kuala Lumpur | >> Volgende: Dag 16, Kuala Lumpur naar de Cameron Highlands

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.