Maleisië

Hoofdstad Kuala Lumpur
Aantal inwoners 22229040
Regio Azië
Munteenheid Malaysian Ringgit (MYR)

Meer informatie over Maleisië

Dag 14, Kuala Lumpur

19-05-2011

De wekker ging al om 7.20 en we waren nog heel erg moe. Vannacht om twee uur was er zoveel geluid in het hotel dat we er wakker van legen. Later bleek dat er een wasdroger bezorgd werd!? Ok.

 

We gingen direct met de lightrail naar de Petronas Towers. Stonden we daar in onze korte broeken tussen alle mensen die netjes naar hun werk gingen. Na eerst de tin towers eens goed bekeken te hebben, sloten we precies om 8.30 aan in de rij voor de tickets. De ruimte stond behoorlijk vol en het duurde 1,5 uur voor we twee tickets naar de SkyBridge konden kopen (10 RM pp).

 

We hadden als tijd 10.40, dus nog precies genoeg tijd om snel te ontbijten. We kwamen uit bij een Europees ogend café. Ik had toast met ei en Margot had een muffin. Het café draaide meer om de koffie en minder om het eten en het was er te duur (20 RM kwijt).

 

Snel terug en we konden eerst een introductie film kijken over de Petronas Towers. Daarna security check en met de lift naar boven. De lift ging super snel, maar daar merkte je niks van (alleen aan je oren, die gingen ploppen). Zo’n 5 meter/seconden werd er verteld.

 

De SkyBridge was op verdieping 44? Ruim en licht. Je had een mooi uitzicht twee kanten op. Even rondgelopen en foto’s gemaakt. Erg leuk om geweest te zijn.

 

Terug beneden liepen we naar het park waar we hebben zitten kijken naar een grote fontein die een hele show aan het doen was. Daarna door het park gelopen en richting de KL Tower. De stad voelt aan als New York, met alle hoge grote gebouwen. Al is hier geen enkele straat recht. Met een omweg (en tussenstop omdat Margot de hik had) kwamen we bij de KL Tower. Dit was een soort Euromast / TV toren.

 

Er ging een gratis shuttle bus naar de ingang. We wilden er niet in, omdat we al op de SkyBridge waren geweest. Er zou een spectaculaire Flying Fox attractie zijn, maar die was nergens te bekennen helaas!

 

Toen maar een korte wandeling gemaakt in het omliggende bos (Margot + 3 muggenbulten).

Toen terug met de shuttle en richting een area met barretjes gelopen. Het waren allemaal Irish Pubs en nachtclubs enzo. Niks voor ons. Water + ijsje bij de Seven Eleven gekocht.

 

We besloten naar het Nationaal Museum te gaan. Met de monorail naar KL Sentral en vanaf daar lopen. Levensgevaarlijk stukken snelweg oversteken, maar het was echt de officiële route.

 

Museum zelf was mooi en heeft ons wat meer over Maleisië geleerd. Het is echt een samensmelting van Chinezen, Indiërs en Moslims. Ook leuk om over de Nederlanders en de VOC te lezen.

 

Na het museum thuis even uitgerust. Toen we gingen eten was er een flinke tropische bui bezig. Met paraplu toch de straat opgegaan. Bij een Chinees uitgekomen en daar fried noodles met kip gegeten. Die erg lekker was. Totaal 15 RM kwijt.<< Vorige: Dag 13, Bali naar Kuala Lumpur | >> Volgende: Dag 15, Kuala Lumpur Batu Caves

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.