Singapore

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Singapore

Dag 27, Singapore Zoo

01-06-2011

Slecht geslapen door al het verkeer ’s nachts. Gelukkig konden we vanochtend verhuizen naar een kamer zonder ramen en zonder airco (40$). Hopelijk gaan we daar beter slapen.

 

Met de metro en bus naar de Singapore Zoo gegaan. Duurde wel een uurtje voor we er waren. Entree was 20$. De dierentuin was heel leuk. Je kon dichtbij de dieren komen, veel dieren zaten niet in een hok, zoals verschillende kleine aapjes.

 

Kangaroo’s liepen los rond in het gebied waar ook het pad liep en de Oerang Oetangs slingerde boven je in de bomen, zonder hok of kooi! Wow. Ze konden niet naar beneden komen tussen de mensen door een soort ijzerdraad om delen van de boom. Op twee plekken zagen we een mechanische kantel nep boom die gebruikt werd als de apen er toch uit moesten. Zo zagen we er vier naar beneden komen en gezellig in een golfkarretje met de verzorging kruipen. Geen probleem hier in Singapore!

 

Ook de olifantenshow die we gezien hebben was heel leuk en grappig. We zaten voorin in de wet zone, maar gelukkig mikte de olifant niet op ons.

 

Veel dieren gezien, zebra’s, giraffen, witte tijger, reuze schildpadden, onderwater huppelende hippo. Heel de dierentuin was ook mooi groen als een oerwoud ingericht.

Rond twee uur ging het hard regenen en onweren. Even geschuild, later maar weggegaan. Helaas net de bus gemist, dus 20 minuten wachten.

 

De City Hall MRT er uit en richting de Boulevard gelopen. Beetje sightseeing. Bijzondere gebouwen maar verder is het doods. Niemand loopt hier op straat in dit district. Verder zijn er echt te veel Malls. Elk metro station heeft een Mall. Wat een commercie.<< Vorige: Dag 26, Tioman naar Singapore | >> Volgende: Dag 28, Singapore Universal Studio’s Sentosa Island

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.