Singapore

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Singapore

Dag 28, Singapore Universal Studio’s Sentosa Island

02-06-2011

Vandaag was de grote dag dat we naar Universal Studio’s gingen. Dit hebben we tijdens de vakantie bedacht en is ook nog een beetje mijn verjaardags cadeau.

 

Vanaf de VivoCity Mall kan je naar Sentosa Island lopen via een gloednieuwe boardwalk. Entree is 1 dollar. Precies om 10 uur waren we bij Universal. Kaartjes gekocht (72 dollar) en snel naar binnen.

 

Doordat het net open ging was het nog rustig en konden we heel veel dingen achter elkaar doen. We begonnen in de Jurassic Park wereld en daar hebben we de Jurassic Park boottocht gedaan (Rapids Adventure). Mooi en spannend! Best nat geworden want we zaten vooraan bij de grote splash naar beneden.

 

Daarna richting de dueling rollercoaster, Human en Cyclone. Eerst Human gedaan. Daar zit je in een normaal bakje en ga je niet over de kop maar wel behoorlijk hard. Daarna Cyclone gedaan, die is stukken heftiger. Heel veel loopings. Recht op de grond af door een rookgordijn etc. Heel gaaf!

De achtbanen komen elkaar onderweg een paar keer tegen, dat is een leuk effect. Wat ook gaaf is, is dat je super snel omhoog wordt afgeschoten. Het is geen langzame takeling omhoog. De spanning begint dus al meteen!

 

Je mag helaas geen tas meenemen in de rij naar de achtbaan en die dan daar neerleggen. Alles moest je in een kluisje doen. Dat was wel jammer. Het kluisje is het eerste half uur gratis. Gelukkig waren de wachtrijen de hele dag kort en hoefden we dus niet voor een kluisje te betalen. Steeds opnieuw er in en er uit gehaald.

 

Ook The Mummy Ride was heel cool! Een achtbaan in het donker met allemaal mooie effecten en een heel verhaal dat verteld wordt. De aankleding van het park is ook super mooi. De rij van The Mummy is nagemaakt als een gangenstelsel in een oude tempel. De ingang zelf is ook een grote tempel met mega hoge beelden.

 

Er was ook nog een Shrek wereld (Far Far Away) met een kleine achtbaan en een Shrek 3D film. En een Madagascar wereld met een grote boot. Binnenin was een soort Fata Morgana Ride van Madagascar, uiteraard met “I like to move it move it”.

 

Ook was er nog een live stuntshow van Waterworld. We zaten in de splash zone (niet in de soakzone) maar toch werden we soaked door een waterscooter die flink veel water op ons gooide. Hele spectaculaire stuntshow, vuur, vliegtuigen etc.

 

Er was ook nog een special effects show. Hier werd een tornado in New York nagebootst. Brandend water en een gigantisch schip wat opeens kwam binnenvaren.

 

We hebben ons super goed gemaakt en heel vaak The Mummy en Cyclone gedaan. We waren uitgeput van al het rennen en de spanning.

 

Om 7 uur ging het park dicht, nog even gechilled en mensen gekeken en toen naar buiten gegaan. Rond 8 uur ging het regenen, even schuilen want om 21.30 zou de Crane Dance beginnen.

 

Om 21.00 uur was het gelukkig weer droog. Crane Dance bekeken, bijzonder maar niet mega spectaculair. Daarna ook nog The Lake of Dreams show bekeken. Fontein met lichten en lasers.

 

Mooie afsluiting van een super spectaculaire dag!<< Vorige: Dag 27, Singapore Zoo | >> Volgende: Dag 29 – Singapore Orchard Road

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.