Indonesië

Hoofdstad Jakarta
Aantal inwoners 228437870
Regio Azië
Munteenheid Rupiah (IDR)

Meer informatie over Indonesië

Dag 12, Ubud

17-05-2011

Hele leuke dag gehad vandaag met sightseeing op Bali. Om 9.30 werden we opgehaald door onze chauffeur en reden we naar Gulung Kawi. Dar deze we onze sari’s om en liepen we een lange trap naar beneden. Er waren achter meter hoge standbeelden uitgehakt uit een rots want.

Vier aan de ene kant van de rivier en vijf aan de andere kant. Ook nog een oud tempel complex half in de rotswand.

 

We volgende een heel mooi pad door de rijstvelden om bij een waterval uit te komen. Het water dat hier stroomt komt uit de bron van de Tirta Ganga. De ganges van Bali. Daar gingen we als tweede stop naar toe. Maar eerst een flinke klim terug omhoog.

 

Bij Tirta Ganga was het heel druk, niet met toeristen maar met locals die zich kwamen wassen in het heilige water. Het was zo druk omdat het een feestdag was, iets met volle maan. Een tijdje staan kijken, maar je voelt je toch niet helemaal op je plek als al die mensen bezig zijn met hun rituelen.

 

Volgende stop was Yeh Pulu. Hier was geen enkele andere toerist! Mooi stukje lopen door de rijstvelden om bij rots-carvings uit te komen en een kleine tempel. Niet heel indrukwekkend, maar wel een hele fijne rustige locatie. We hebben hier ook geluncht bij een restaurantje met hele lieve mensen en heerlijk eten. Al die tijd geen enkele andere toerist gezien.

 

Laatste stop was de Elephant Cave (Goa Gajah). Hier was ik al eens eerder geweest, maar Margot niet. Als je met de trap verder naar beneden gaat kom je nog in erg mooie natuur uit.

 

Toen we thuiskwamen waren we helemaal op. Even op bed gelegen.

 

Later nog een flinke wandeling naar het postkantoor gemaakt, dat was dicht. Ergens anders postzegels gekocht en in de brievenbus voor het postkantoor gedaan.

 

Gegeten bij Bali Buddha. Super chill tentje. Appeltaart en brownie gegeten en een shake. Shake was gezond maar niet zo heel lekker. Volgende dag had ik diarree, misschien de shake?<< Vorige: Dag 11 Ubud | >> Volgende: Dag 13, Bali naar Kuala Lumpur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Indonesie Maleisie Singapore

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.